!
!
Biologische wijnen

Blauer Portugieser 2010 - Weingut Gindl

!
Land: Oostenrijk
Streek: Weinviertel
Wijnhuis: Weingut Gindl
Druif: Blauer Portugieser
Categorie: Biologische wijn
Lekker bij: Op warme zomerse dagen of bij de Thaise maaltijd!
Proefnotitie:
Deze druif kwam omstreeks 1772 vanuit Portugal naar Oostenrijk en werd snel geliefd door zijn zachte smaak. De kleur is diepdonker paars en je kunt er bijna niet doorheen kijken. De geur zit boordevol bramen en zwarte bosbessen. De smaak is uitermate rond, zacht lekker fruitig met een lekkere kruidigheid op het eind.
De wijn kan ook uitermate koel geserveerd worden

G Punkt 2011 - Weingut Gindl

!
Land: Oostenrijk
Streek: Weinviertel
Wijnhuis: Weingut Gindl
Druif: 40% Gelber Muskateller - 20% Welschriesling - 40% Rivaner
Categorie: Biologische wijn
Lekker bij: Strand - op de boot - salade met gamba's - Aziatische keuken
Proefnotitie:
Een wijn die ons blijft verbazen. Sinds we hem in het voorjaar hebben ingekocht heeft hij zich nog steeds verder ontwikkeld. Is dat nou de kracht van biodynamisch wijnmaken? De wijn stuift het glas uit en heeft een heerlijke fruitige smaak. Bij de tweede slok merk je ook de diepgang in de wijn. Je neigt al snel naar een tweede fles.....oeps.......glas.

Rosé 2010 - Weingut Gindl

!
Land: Oostenrijk
Streek: Weinviertel
Wijnhuis: Weingut Gindl
Druif: 50% Blauer Portugieser - 30% Zweigelt - 20% Cabernet Sauvignon
Categorie: Biologische wijn
Lekker bij: Als apéritief - op het terras - Oosterse keuken
Proefnotitie:
Toch wel een bijzondere prestatie wat Michael Gindl hier heeft gepresteerd. Een rosé maken is sowieso al geen sinecure maar Michael heeft precies begrepen wat de consument wil: puur natuur, zuiver, easy drinking, knisperend fruit en lekker bij het eten. En zo kunt u hem krijgen