136

Draaiboek diner party

Hieronder alvast een concept draaiboek die nog helemaal aan het uiteindelijke buffet menu en wensen zal worden aangepast.
  • 11:00   Kom ik uw appartement inrichten vvor de avond en wat mogelijk alvast klaarzetten
  • 14:00   Uiterlijk vanaf deze tijd tot ongeveer 16:00 zijn we er niet,zodat u rustig kunt voorbereiden.
  • 16:45:  Uw gasten worden ontvangen door mij ik neem de jas aan.
  • 16:45   De gasten worden voorzien van het welkmostdrankje champagnne door de serveerster
  • 16:45   We bieden de gasten ook het eerste traiteur hapje aan.
  • 17:00   De serveerster bied de gasten een 2e glas champagne of drankje naar keuze
  • 17:00   Tot 18:00 worden de gasten voorzien van drank en bijgeschonken
  • 18:15   De gasten gaan aan de mooi gedekte tafel zitten waar het water al in geschonken is.
  • 18:15   De serveerster schenkt het eerste glas nader gekozen witte wijn in. (indien wenselijk volgens tafelschikking
  • 18:20   U of uw gasten kunnen evt. iets zeggen, waarna geproost kan worden.
  • 18:25   Of uzelf geeft aan dat het voorgerechten buffet geopend is,maar indien u wenst doet de serveerster dat.
  • 18:30   Gang 1 De gasten beginnen aan het uitgebreide voor gerechten buffet. Er staat een menukaart bij,maar de serveerster kan evt. vragen beantwoorden.
  • 18:55   De serveerster ruimt de borden af.
  • 19:00   Gang 2 Vanuit de keuken worden de soepen uitgeserveerd.
  • 19:15   De soepen worden afgeruimd.
  • 19:30   Gang 3 De gasten kunnen nogmaals een tussengerecht opscheppen vanaf het voorgerechten buffet.
  • 19:45  De serveerster ruimt de tafel af en haalt gedeeltelijk het voorgerechten buffet weg.
  • 19:00  De shaving dishes met de warme hoofdgerechten worden nu op het buffet gezet
  • 19:10  Gang 4 We nodigen de gasten uit voor het hoofdgerecht.
  • 19:45  We ruimen de tafel af en maken het buffet leeg
  • 20:00  Gang 5 De koffie en thee word aan tafel uitgeschonken met de luxe dessertglaasjes.
  • 20:15  We schenken de gasten een tweede kop in wanneer ze dat wensen.
  • 21:00  Tot 21:00 blijven we de gasten van koffie wijn of andere dranken voorzien.
  • 21:00  We laten een drankenbuffet achter en ruimen alles zoveel mogelijk op en nemen mee wat niet meer nodig is
  • 21:30   De bediening gaat weg en laat alles zo voor u achter dat de gasten zich zelf met gemak van drank kunnen voorzien.
  • De volgende dag kom ik terug om alle achter gebleven partybenodigdheden op te halen