Draaiboek diner party
Hieronder alvast een concept draaiboek die nog helemaal aan het uiteindelijke buffet menu en wensen zal worden aangepast.
- 11:00 Kom ik uw appartement inrichten vvor de avond en wat mogelijk alvast klaarzetten
- 14:00 Uiterlijk vanaf deze tijd tot ongeveer 16:00 zijn we er niet,zodat u rustig kunt voorbereiden.
- 16:45: Uw gasten worden ontvangen door mij ik neem de jas aan.
- 16:45 De gasten worden voorzien van het welkmostdrankje champagnne door de serveerster
- 16:45 We bieden de gasten ook het eerste traiteur hapje aan.
- 17:00 De serveerster bied de gasten een 2e glas champagne of drankje naar keuze
- 17:00 Tot 18:00 worden de gasten voorzien van drank en bijgeschonken
- 18:15 De gasten gaan aan de mooi gedekte tafel zitten waar het water al in geschonken is.
- 18:15 De serveerster schenkt het eerste glas nader gekozen witte wijn in. (indien wenselijk volgens tafelschikking
- 18:20 U of uw gasten kunnen evt. iets zeggen, waarna geproost kan worden.
- 18:25 Of uzelf geeft aan dat het voorgerechten buffet geopend is,maar indien u wenst doet de serveerster dat.
- 18:30 Gang 1 De gasten beginnen aan het uitgebreide voor gerechten buffet. Er staat een menukaart bij,maar de serveerster kan evt. vragen beantwoorden.
- 18:55 De serveerster ruimt de borden af.
- 19:00 Gang 2 Vanuit de keuken worden de soepen uitgeserveerd.
- 19:15 De soepen worden afgeruimd.
- 19:30 Gang 3 De gasten kunnen nogmaals een tussengerecht opscheppen vanaf het voorgerechten buffet.
- 19:45 De serveerster ruimt de tafel af en haalt gedeeltelijk het voorgerechten buffet weg.
- 19:00 De shaving dishes met de warme hoofdgerechten worden nu op het buffet gezet
- 19:10 Gang 4 We nodigen de gasten uit voor het hoofdgerecht.
- 19:45 We ruimen de tafel af en maken het buffet leeg
- 20:00 Gang 5 De koffie en thee word aan tafel uitgeschonken met de luxe dessertglaasjes.
- 20:15 We schenken de gasten een tweede kop in wanneer ze dat wensen.
- 21:00 Tot 21:00 blijven we de gasten van koffie wijn of andere dranken voorzien.
- 21:00 We laten een drankenbuffet achter en ruimen alles zoveel mogelijk op en nemen mee wat niet meer nodig is
- 21:30 De bediening gaat weg en laat alles zo voor u achter dat de gasten zich zelf met gemak van drank kunnen voorzien.
- De volgende dag kom ik terug om alle achter gebleven partybenodigdheden op te halen